Met zoutwaren

Aardappelpreisoep met Filet de Saxe

Porties: 4 • Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 2 aardappelen
  • ½ wit van prei
  • 1 stengel selder
  • 3 el boter
  • 300 ml groentebouillon
  • 1 laurierblad
  • 300 ml melk

 

  • 100 ml verse room
  • snuifje nootmuskaat
  • verse dille
  • versgemalen peper
  • selderijzout
  • 4 sneden bruin brood
  • 8 plakjes Filet de Saxe

 

Schil en snijd de aardappelen dun. Snij het wit van de prei en de stengel selder fijn. Verwarm olijfolie in een steelpan. Voeg de aardappel, prei, selder en laurier toe. Breng zachtjes aan de kook zonder te kleuren. Blus met de groentebouillon en voeg de melk en room toe. Laat 15 minuten sudderen. Stans rondjes uit de sneden brood en rooster krokant, in een voorverwarmde oven van 200°C voor 10 minuten of in de pan. Haal het laurierblad uit de soep en mix fijn. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de soep met dille en toast met Filet de Saxe.

Terug naar het overzicht – Bekijk het product

Aardappelpreisoep met Filet de Saxe