Met zoutwaren

Bladerdeeghapje met Filet d’Anvers

logo_streekproductenPorties: 4 – 6 • Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten:

  • 1 pak bladerdeeg
  • 125 g stevige brie (loopt minder uit bij het bakken)
  • 200 g kleine groene asperges
  • 6 plakjes Filet d’Anvers
  • 2 el geroosterde amandelen
  • 1 fijn geraspte citroenschil
  • 1 ei versgemalen peper, zeezout

 

Verwarm de oven voor op 200ºC. Was de asperges en snij in gelijke stukken. Kook de asperges net niet gaar in gezouten water. Snijd rechthoeken van ongeveer 12×8 cm uit het bladerdeeg en plaats op een bakplaat bekleed met bakpapier. Beleg de stukken met de brie en de asperges. Scheidt het ei en klop het eiwit lichtjes los. Smeer de asperges in met het eiwit en het bladerdeeg met het losgeklopt eigeel. Kruid met versgemalen peper en zout. Bak de taartjes 5 à 8 minuten in de oven goudbruin. Serveer met plakjes Filet d’Anvers, citroenraspsel en geroosterde amandelen.

Terug naar het overzicht – Naar het product

Bladerdeeghapje met Filet d’Anvers