Met zoutwaren

Entrecôte met uienchutney en vijgen

Porties: 4 – 6 • Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten

  • 160 g geraspte Parmezaan
  • 12 plakjes Entrecôte
  • 6 vijgen
  • 60 g raketsla
  • 60 ml balsamico
  • 1 el olijfolie
  • versgemalen zwarte peper

Uienchutney:

  • 250 g fijngesneden rode ui
  • ½ appel in blokjes
  • 30 g bruine suiker
  • 25 ml witte wijn
  • 25 ml witte wijnazijn
  • kaneel
  • peper en zout

 

Maak de uienchutney. Smoor de rode ui een paar minuten in wat olijfolie. Meng dan de suiker erdoor. Laat met deksel op de pan 15 min. garen en roer af en toe. Voeg appel, azijn en wijn toe en laat alles 15 min. zachtjes pruttelen (met deksel). Kruid met zout, peper en kaneel. Kook de chutney zonder deksel totdat het meeste vocht is verdwenen en laat afkoelen. Verwarm de oven voor op 200ºC. Strooi de Parmezaan gelijkmatig over een bakplaat met bakpapier. Halveer de vijgen en besprenkel met balsamico, olijfolie en peper en bak alles 8-10 min. Breek de afgekoelde koekjes in stukken. Serveer de vijgen met sneden entrecôte, chutney, Parmezaankoekjes en raketsla.

Terug naar het overzicht – Bekijk het product

Entrecôte met uienchutney en vijgen